Blog Sayfası

Evlat Edinilen Çocukların Miras Hakları ve Yasal Koruma

Türk hukukunda kan bağı önemli bir yere sahiptir. Kan bağı bulunmayıp mirasçı olabilmek için ise evlatlık işleminin hukuki bir şekilde yapılması gerekir. Hukuki bir şekilde bu işlem gerçekleştirildiğinde ise evlatlık olan kişi ebeveynin gerçek öz çocuğu gibi miras hakkına sahip olur. Hatta bu kişinin ad soyları yani çocukları ve aynı zamanda torunları gibi kişiler de mirasçı olmaya hak kazanırlar. Manevi evlatlar mirasçı olmaya hak kazanamazlar. Bu sebebe bağlı olarak da evlatlık sayılabilmek için ise hukuki prosedürlerin tamamlanmış olması şarttır.

Evlat Edinilen Çocuklarda Kimlik Sorunları ve Yasal Çözümler

Evlatlık olarak verilen çocuklarda oluşabilecek kimlik sorunları çocuğu sosyal anlamda ve aynı zamanda psikolojik anlamda olumsuz bir şekilde etkiler. Bu sebeple bağlı olarak da oluşan kimlik sorunlarının en kısa süre içerisinde çözülmesi büyük önem taşır. Kimlik sorununun çözüme kavuşturulması çocuğun sağlıklı ve doğru bir şekilde gelişim sürecinin olmasına yardımcı olur.

Özel Gereksinimli Çocukların Evlat Edinilmesi: Yasal Çerçeve ve Sorunlar

Evlat edinme süreci uzun bir süreçtir. Özel gereksinimli bir çocuğu evlat edinmek ise daha karmaşık ve uzun bir süreç olarak bilinir. Evlat edinmek isteyen kişilerin bazı hususlara dikkat etmesi gerekir. Evlat edinmek isteyen bir çift veya birey 30 yaşını doldurmuş olmalıdır. Aynı zamanda evlat edinmek isteyen bu kişi bir sene çocuğun bakımını ve aynı zamanda eğitimini üstlenmiş olmalıdır. Çünkü bir sene asgari bakım süresi bulunur ve bu sürenin sonunda ise çocuk evlatlık verilebilir.

Evlat Edinme Sonrası Aile Danışmanlığı ve Psikolojik Destek Hizmetleri

Evlat edinme sürecinde ve aynı zamanda sonrasında ailenin ve çocuğun uyum içerisinde olmasını basitleştirmek meydana gelebilecek problemleri tespit edip bu problemlerin önüne geçmek için oldukça önemli bir yere sahiptir.

Evlat Edinme İle İlgili Yeni Yasal Gelişmeler ve güncel Trendler

Evlat verilecek olan çocukların refahını ve aynı zamanda güvenliğini artırmak için bazı düzenlemeler yapılır. Yani güncel trendler ve aynı zamanda yasal gelişmelerin her birinin asıl hedefi çocukların güvenliği ve mutluluğudur. İşte güncel trendler ve gelişmeler şu şekildedir

Evlat Edinme Davalarında Yargıtay Kararları ve Uygulamalar

Evlat edinme davalarında uygulamalar ve aynı zamanda yargıtay kararları kanunlar çerçevesinde belli olur. Her ülke arasında yasal düzenlemeler ve aynı zamanda evlat edinme prosesörleri değişiklik gösterir. Ülkemizde evlat edinme davalarında aile mahkemeleri kanunu ve Türk Medeni kanunu yargıtay kararları ve uygulamaları ile ilgilenir. Evlat edinme davalarını Yargıtay detaylı bir şekilde inceler ve incelemelerinin ardından ise kararını verir. Evlat edinme süreci her zaman için yasalara uygun ve aynı zamanda acil davranılmalıdır.

Evlat Edinme Davalarında Biyolojik Ebeveynlerin Hakları ve Sınırlamaları

Evlat edinme sürecinde hiçbir zaman çocuk zedelenmemeli ve ona zarar verecek etkenler olmamalıdır. Yani evlat edinme süreci çocuğun yararına olmalıdır. Evlat edinme kapsamında annenin rıza gösterme kararı ve aynı zamanda çocuğu terk etme ile ilgili süreç çok fazla ele alınmaz. Evlat edinme işleminde anne ve baba sağ ise mutlaka bu kişilerden rıza alınması gerekir

Evlat Edinme Davalarında Psikolojik ve Sosyal Değerlendirmelerin Önemi

Evlat edinme davası ise deneyim profesyonellik gerektiren dava çeşitlerinden bir tanesidir. Bu sebebe bağlı olarak da herhangi bir hak kaybı olmaması için işini profesyonel bir şekilde yapan aile hukuku avukatı ile görüşme sağlanması şarttır. Evlat edinme davası kapsamında sosyal değerlendirme çocuğun en iyi şekilde korunması ve aynı zamanda ebeveynler tarafından yetiştirilmesi için yapılan bir araştırmanın sürecidir.

Evlat Edinme Hukuku: Temel Kavramlar ve Yasal Düzenlemeler

Evlat edinme kanunen bütün şartların uyum sağlaması sonrasında evlat sahibi olmak isteyen birey ve aynı zamanda evlat edinilecek olan çocuk arasında hakimin kararı ile soy bağanın sağlanmasıdır. Türk Medeni Kanunu’nun 305 ve aynı zamanda 320 maddeleri kapsamında evlat edinme sebepleri düzenlenmiştir. 2017/2045 E 2021/1154 Yargıtay hukuk genel kurulunun kararına bağlı olarak bireyler arası anlaşarak evlat […]

Başa dön